OSTEOPATHIE BERLAGEBRUG

Noor Köhne

Ik ben jarenlang heel tevreden geweest als musicus en leraar Alexandertechniek. Zo kon ik spelen, onderzoeken, lesgeven en met mijn handen werken, waar ik van hou. Om me te verdiepen in palpatie (onderzoek met de handen) en de mogelijkheden van manuele geneeswijze, ben ik in 2016 begonnen aan de studie osteopathie aan het Sutherland College. Daarnaast dook ik de boeken in en daar ben ik nooit meer uitgekomen: ik studeer nu evolutionaire osteopathie en fysiologie.
Mijn afstudeerwerk (2023) ging over chronische spanningshoofdpijn en de invloed van een osteopatische behandeling.

Het onderzoek naar beweging en zijn weerklank op de kwaliteit van functioneren loopt als een rode draad door mijn werkzame leven. Bij het vioolspelen hoor je een verandering van coördinatie direct door in de klank en de expressie. Als osteopaat voel je de uitdrukking van de weefsels veranderen onder je handen en zal de patiënt in de meeste gevallen geleidelijk aan verandering gaan voelen. Dat kan bijvoorbeeld vermindering van pijn zijn of gemakkelijker bewegen, een vrijere ademhaling of betere gezondheid.
In 2023 ben ik begonnen als zelfstandig osteopaat. Ik hou praktijk binnen de muren van het Integraal Medisch Centrum Amsterdam. Ik maak daar ook onderdeel uit van de masterclass van Robert Muts.

Naast osteopathie ben ik sinds 2004 actief als leraar Alexandertechniek. Alexandertechniek is een techniek die toegepast wordt om gewoonten in houding (mentaal/fysiek) af te leren om tot een beter gebruik van je mogelijkheden te komen. Praktijk voor Alexandertechniek Forward and Up

Ik studeerde altviool aan het conservatorium Amsterdam. Ik maak deel uit van het ensemble Moving Strings
.